Couture Architecture

1920’s San Francisco Row House: The Avenue’s Remodel

Written by Scott Couture on . Posted in Couture Architecture Blog

Working within the existing shell of an untouched and unmaintained 1920’s San Francisco row house, our clients tasked us with opening up the interior and transforming the space into a light and bright, modern environment. First we positioned a new staircase in the center of the home to reorganize the flow of the space and topped this with a full-length skylight to flood the center of the home with sunlight, feeding natural light in to the kitchen, dining, and living areas. We then opened up the walls dividing up the existing living spaces allowing for an open plan environment, a great balance of natural light plus views of the beautiful church across the street. The interior finishes were kept simple and minimal to become a backdrop for this young and growing family. On the exterior, the only sign of something different going on inside is the glow of sunshine coming from inside the windows and the standout shade of dark gray we painted the exterior to match our clients proverbial monotone T-shirts.

Architecture & Interior Design: Couture Architecture

Construction: Building Alchemy

modern kitchen remodel

cool skylight

modern rail and skylight

sleek new bathroom

sleek new modern master bath

Scott Couture

Scott Couture, AIA has been practicing architecture for two decades by custom tailoring spaces and environments for his clients. Scott Couture emphasizes creating designs by employing an expressive minimalism to create unique spaces infused with attention to light, texture and detail. Applying a pragmatically creative design philosophy and paying careful attention to the unique personalities and needs of our clients promotes the design of spaces that are innately connected aesthetically, spatially and functionally to the client’s they serve. Follow Couture Architecture on Twitter, like us on Facebook or read the blog.

Leave a comment